The Tony Takes: Ode aan Tony Peters

Moonglow heeft nieuwe opnames online staan. Deze zes songs, getiteld ‘The Tony Takes’, zijn ons eerbetoon aan ex-Moonglow saxofonist Tony Peters. We hadden de eer om in de periode 2018-2019 met Tony te mogen spelen. In oktober 2019 moest hij om gezondheidsredenen stoppen met Moonglow. Helaas overleed deze virtuoze saxofonist op 12 juli 2023. Vanaf nu kun je Tony’s laatste en altijd indrukwekkende sax-opnames beluisteren op Spotify en Apple Music. Goodbye, virtuoze Tony.

Funky
De opnames voor The Tony Takes zijn gemaakt in de periode 2018-2019. Twee nummers zijn duidelijk door Tony geïnspireerd. Zo hebben Moonglow componist Jos van de Gruiter en Tony samen het nummer Midnight Medicine geschreven omdat Tony nog een funknummer miste in het repertoire.

Gevoel
Let’s Have A Ball zo nooit zo zijn geworden zonder de sax-arrangementen van Tony. Puur op gevoel speelde hij de verschillende harmonieën in op tenor, alt en sopraansax. Ook stelde hij voor om een Charleston-achtig stukje aan het nummer toe te voegen.

Eerste keer
Daarnaast kun je genieten van Tony’s sax op de standaard ‘Bei Mir Bistu Schein’. Deze solo namen we op met de eerste opnamesessie met Tony in de studio van Tavenu Waalwijk. Geluidstechnici Raymond Meyer en Tim Spiekermann waren direct zwaar onder de indruk.

Zo wil ik klinken
De solo bij onze mashup van Kosheens ‘Hide U’ en Ellingtons ‘Caravan’ was helemaal Tony. “Zo wil ik klinken,” zij hij na de opnames. ‘Do You Really’ en ‘Like A Hot Summer Breeze’ zijn 2 Moonglow klassiekers waar mister Peters zijn magic overheen strooide.

Goodbye Tony!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *