Biografie

De sexy, jazzy sound van Moonglow

Moonglow is all about jazz, groove and dance. Authentieke jazzklanken mixen moeiteloos met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zangeres Marianne bespeelt het publiek met haar vocalen en presence. Zomaar wat opmerkingen uit de media: “Een stem weggelopen uit de jaren dertig” en “het plezier spat er vanaf.” Van jong tot oud, iedereen valt voor deze sexy en unieke sounds.

Moonglow speelde al op jazz festivals in heel Nederland: van Amstelveen tot Breda, van Wageningen tot Maastricht. Een groot publiek voelt zich aangetrokken tot Moonglows tijdloze muziek. 

Sound of Moonglow

Naast de vocalen vormen de composities het hart van Moonglow. De songs van componist/producer Jos van de Gruiter voelen aan als instant standards. Gul strooit de band met citaten uit de jazz en pop geschiedenis. Soms subtiel en alleen door kenners te traceren, de andere keer meteen herkenbaar in de vorm van creatieve mash-ups. Is het jazzy pop, poppy jazz of electro swing? Waarschijnlijk alles bij elkaar. 

Ervaren muzikanten

De muzikanten beschikken over een flinke dosis ervaring. Zo hebben gitarist Jos en zangeres Marianne al eens de grote zaal van Paradiso aan het dansen gekregen. Jeroen drumde op grote podia als Paard van Troje en Heeren van Aemstel. Saxofonist Marciano Moretti studeerde sax bij Rotterdamse saxmeesters als Arie Kuit en Hans Meijer. Met zijn bigband speelde hij op grote festivals.

De muzikanten van deze Nederlandse band zetten samen een dijk van een sound neer: moderne liedjes met een vleugje oude jazz.De Volkskrant

“Deze band speelde de sterren van de hemel.” Bram Schouten, programmeur Meerjazz

“Verreweg de beste band die dit jaar in Stathe speelde.” Robin Rump, programmeur Stathe

Moonglow live in CC Dante

Moonglow is all about jazz, groove & dance

Bezettingen

Moonglow komt voort uit de band Portonova en bestaat sinds 2016. In die tijd mochten we met veel geweldige muzikanten spelen.

Bezetting 2016-2017
Marianne van den Bergh – vocals
Jos van de Gruiter – gitaar

Guest musicians:
Johan Boere – drums
Ewout Dercksen – tenor sax
Bart Tarenskeen – contrabass

Bezetting 2018-2019
Marianne van den Bergh – vocals
Jos van de Gruiter – gitaar
Jeroen Oosterbos – drums
Tony Peters – tenor, alt en sopraan sax

Bezetting 2019-2020
Marianne van den Bergh – vocals
Jos van de Gruiter – gitaar
Jeroen Oosterbos – drums
Douwe Laansma – tenor en sopraan sax

Bezetting vanaf 2022
Marianne van den Bergh – vocals
Jos van de Gruiter – gitaar
Jeroen Oosterbos – drums
Marciano Moretti – tenor sax