Bandleden

De bandleden van Moonglow zijn allemaal ervaren muzikanten. Zo speelden zangeres Marianne en gitarist Jos met hun band 9 Days’ Wonder in het voorprogramma van Lamb en Kosheen, in respectievelijk Paradiso en 013. Met Portonova speelden zij o.a in de North Sea Jazz Club en het Frits Philips centrum. Drummer Jeroen speelde ook op de grote podia. Marciano speelde met zijn big band op grote festivals.

Marianne van den Bergh – Vocals

Marianne live @CCDante 2023

Marianne speelde ooit met haar band 9 Days’ Wonder met het eerste nummer al de grote zaal van Paradiso plat. Na jaren van breakbeat en drum ‘n’ bass gooide Marianne het over een andere boeg. En de jazzy pop van Moonglow past haar als een zijden handschoen. Mariannes favoriete jazz zangeressen zijn Billie Holiday, Ella Fitzgerald en Dinah Washington.

Jos van de Gruiter – Gitaar, composities, productie

Jos van de Gruiter, gitarist bij Moonglow

Gitarist/ componist/ arrangeur Jos van de Gruiter zat met Marianne in 9 Days’ Wonder? Hoewel hij in het verleden jamde met bekende jazzmuzikanten, had hij nooit echt jazz gespeeld. Dat veranderde toen hij in april 2011 zijn eerste jazznummer schreef. Als een spons probeert hij nu 80 jaar jazzgeschiedenis op te zuigen. Hoewel Moonglow voornamelijk eigen composities speelt, denkt het publiek naar standards te luisteren.

Jeroen Oosterbos – Drums

Moonglow is all about Jazz, Groove & Dance. And you need a great drummer to swing that beat. In Jeroen Oosterbos vond Moonglow deze slagwerker. Jeroen studeerde muziek op de Schumann Akademie. Jazz leerde hij van een fanatieke drumleraar en door het spelen in een bigband. Zijn strakke drumstijl bracht hem op podia als Het Paard van Troje en De Heeren van Aemstel. Ooit speelde Jeroen in een formatie met onze vorige drummer Johan Boere (Slagerij van Kampen). En zo leerden wij hem kennen, tijdens onze concerten. Jeroen geeft je het gevoel alsof hij al jaren op onze drumkruk zit.

Marciano Moretti – Tenor Sax

Jazz just needs that Latin thing. Geïnspireerd door Stan Getz’ lyrische saxklanken en de zwoele bossa van Jobim & Gilberto, schafte deze young man ooit zijn eerste horn aan. Les kreeg hij van vermaarde Rotterdamse saxmeesters als Arie Kuit en Hans Meijer.

Marciano begon zijn muzikale leven met het spelen van bossa’s en jazz uit het grote Amerikaanse Songbook. Later maakte hij de switch naar pop en deed mee aan de Grote Prijs van Nederland. Met zijn Big Band speelde mr. Moretti op grote festivals.