Afscheid van Tony Peters

Op 12 juli 2023 overleed Tony Peters, saxofonist bij Moonglow in de periode 2018-2019. Eind 2019 moest Tony Moonglow om gezondheidsredenen verlaten. Wij zullen zijn indrukwekkende sax-spel nooit vergeten.

Wat waren we trots dat we met zo’n saxgigant mochten werken. Toen Tony in 2018 bij Moonglow kwam, schreven we:

“Go on Tenor, blow that horn! Make it Big, Loud & Melodic… Met trots stellen we Tony Peters als nieuwe saxofonist van Moonglow voor. Deze Udense jazzmuzikant speelt naast tenor-, alt- en bariton- ook sopraansax en dwarsfluit. De principes van de jazz leerde Tony op het Conservatorium van Hilversum. Van zijn briljante improvisaties waren we direct onder de indruk. En daarin staan we niet alleen. De Nederlandse jazzpers schreef er eerder lovend over. Zijn talent bracht Tony regelmatig op het podium van North Sea Jazz. Ook speelde de Udenaar samen met Nederlandse jazzgrootheden als Nico Langenhuizen, Hein van de Geyn en Pierre Courbois.“

Rust zacht, lieve, briljante, explosieve en virtuoze Tony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *